Talvimaiharit vetoketjulla ja tekstiilivuorella

Talvimaiharit vetoketjulla ja tekstiilivuorella
116,00 €

* Vaaditut tiedot

116,00 €

Hinta on noussut 28.2.2019 lähtien johtuen materiaalikustannusten kallistumisesta.


HUOM: sisävuori on vaihtunut. Toimittaja käyttää nykyään tekstiilivuorta (aiemmin teddyvuori/ karva).


Jos jokin koko loppuu välillisesti, niin saamme kenkää lisää normaalisti parissa, kolmessa päivässä. Tämä vaihtelee ajoittain meistä riippumattomista syistä.


Tukeva maihinnousukenkä vetoketjulla, jossa EI OLE kiinteä iltti eli kengän nauhoituksen alla oleva kieli ei ole ommeltu kiini kenkään sivuiltaan. Kengän niittivahvike on juuri oikeassa kohtaa pidentämässä kengän käyttöikää.  Ulkopohjan materiaalina on mattamainen synteettinen transparentti tekokumi (TR-kumi), joka on kimmoisaa ja joustavaa. Materiaali säilyttää elastiset ominaisuutensa lämpötilasta ja kosketuspinnasta riippumatta. Tämä parantaa pitoa niin jäällä kuin märälläkin pinnalla. Korkea varsi pitää jalan kuivana ja kenkään mahtuu myös villasukka.


Sivussa vetoketjusulku, eli sopii sinulle, joka tykkäät vetoketjulla avattavasta maiharista. Kenkää pukiessa tämä vetoketju kannattaa aukaista aina ihan auki asti. Jos et näin tee, särkyy vetoketju aikaa myöten vaikka onkin vankkarakenteinen. Kengän vetoketju: kengän valmistaja on käyttänyt vuosien mittaan monenlaista ketjua, myös teräsketjuja montaa eri mallia, mutta kuitenkin tämä pienihampainen osoittautunut parhaaksi.

Kengän lestan tilavuus: pääsääntöisesti ovat sopineet jalkoihin. Tähän on koetettu hakea keskiverto leveys. Näissä sarjakengissä on mentävä keskitietä, näin saadaan kuitenkin mahdollisimman isolle käyttäjäkunnalle sopivat maiharit. Huomioithan tätä vuorellista versiota tilatessasi, että kengän vuori on vahva, joten kannattaa ottaa kokoa suurempi, kuin normaalisti jos haluat käyttää myös villasukkaa. Omat maihari ovat molemmat samaa kokoa, mutta tähän kenkään ei villasukka miellyttävästi enää mahdu. Jos haluat villasukankin kenkään, niin ota numeroa suurempi koko.


Maiharissa on siis kumipohja, ei pu muovisekoite kuten useissa kengissä. TR kumipohjan etuna on se, että se ei ole talviaikana liukas eikä se kovetu pakkasella. Kenkä on myös lämpöisempi ja kuitenkin se on määrätyissä olosuhteissa vähän joustavampi, pu pohjat ovat melko kovia ja jäykkiä.
TR kumipohja kestää paremmin kuin pu pohja, joka kovettuu ja murenee sekä menee poikki vuosien mittaan. Tämä ilmiö on pu pohjalla vaikka kenkiä ei pidettäisikään: se vain vanhenee. TR kumipohjassa ei ole tätä ilmiötä vaan ne kuluvat tietenkin kovassa käytössä kulutuspinta ohenee ( vert. auton renkaat).


Kengän hoitohjetta:


Tämän maiharin pinnan voi myös putsata savesta ym. luonnosta tulevasta liasta, kostealla sienellä pyyhkien. Saapasrasvat käy hyvinkin hoitoaineena, mutta liian vahvaa rasvaa ei saa vetää kengän pintaan, koska nahan hengittävyys loppuu. Kengistä tulee "kovat koppurat". Takavuosina oli muotia vetää juoksevaa minkinrasvaa vahvasti kenkien päälle. Tästä syntyi tuo edellä mainittu ilmiö. Eli ohut sipaisu kengänhoitoainetta pintaan (saapasrasva tai tavallinen kenkäplankki).
Jotkut ovat käyttäneet kengässä silikonispreitä, samaa mitä vedetään auton koetauluunkin. Ohut kerros pintaan sitten kuivalla rätillä levitys, sekin on osoittautunut hyväksi tavaksi. Kenkien kuivatuksessa on hyvä muistaa vanha suomalainen sananlasku "MISSÄ VOI SULAA, SIELLÄ NAHKA PALAA" eli kuivatus miedolla lämmöllä.


Pohjallisten koot, katso tästä...

Saatavuus: TIlaustuote. Toimitusaika noin 7 työpäivää.


Varastosaldoista

Toimitetaan mikäli tilaat 1 pv, 3 h ja 23 min kuluessa!

Kuvaus

Yksityiskohdat

  • Suomalaisvalmisteinen tekstiilivuorinen maihinnousukenkä
  • Koon 44 varren pituu noin 21 cm pohjasta mitattuna (pitkävartinen maihari noin 26-27cm)
  • Sivussa vetoketjusulku
  • Ei ole tarrakiinnikettä vetoketjun yläosassa.
  • Pitävä Tr-kumipohja
  • Kengän pinnassa ei ole polyuretaania
  • Paino keskimäärin: 1.320kg
  • HUOM! vuori on vahva, joten kannattaa ottaa numeroa isompi koko, kuin normaalisti
  • Huom: ei ole kiinteä iltti niin kuin vetoketjullisessa maiharissa.
Lisätiedot

Lisätiedot

Tuotekoodi BU-M11-LE-01
Materiaali Pinta: 100% nahkaa, Pohja: 100% öljynkestävää kumia
Kokotaulukko Ei
Paino (g) 1320 g
Arvostelut