Maiharit vetoketjulla

Lisää kuvia

Maiharit vetoketjulla
106,00 €

* Vaaditut tiedot

106,00 €

Hinta on noussut 28.2.2019 lähtien johtuen materiaalikustannusten kallistumisesta.


Mikäli meillä ei ole näitä kenkiä varastossa, saamme niitä normaalisti lisää valmistajalta muutamassa päivässä.


Tukeva maihinnousukenkä vetoketjulla, kiinteällä iltillä. Kengän niittivahvike on juuri oikeassa kohtaa pidentämässä kengän käyttöikää. Kiinteä iltti varmistaa, ettei vesi pääse heti sisään nauhanrei'istä. Ulkopohjan materiaalina on mattamainen synteettinen transparentti tekokumi (TR-kumi), joka on kimmoisaa ja joustavaa. Materiaali säilyttää elastiset ominaisuutensa lämpötilasta ja kosketuspinnasta riippumatta. Tämä parantaa pitoa niin jäällä kuin märälläkin pinnalla. Korkea varsi pitää jalan kuivana ja kenkään mahtuu myös villasukka.


Sivussa vetoketjusulku, eli sopii sinulle, joka tykkäät vetoketjulla avattavasta maiharista. Kenkää pukiessa tämä vetoketju kannattaa aukaista aina ihan auki asti. Jos et näin tee, särkyy vetoketju aikaa myöten vaikka onkin vankkarakenteinen. Kengän vetoketju: kengän valmistaja on käyttänyt vuosien mittaan monenlaista ketjua, myös teräsketjuja montaa eri mallia, mutta kuitenkin tämä pienihampainen osoittautunut parhaaksi, kokemus perustuu myös valtiolta saatuun palautteeseen.

Kengän lestan tilavuus: pääsääntöisesti ovat sopineet jalkoihin. Tähän on koetettu hakea keskiverto leveys. Tätä myös muokattu valtion palautteen mukaan. Näissä sarjakengissä on mentävä keskitietä, näin saadaan kuitenkin mahdollisimman isolle käyttäjäkunnalle sopivat maiharit.


Maiharissa on siis TR-kumipohja, ei pu muovisekoite kuten useissa kengissä. TR kumipohjan etuna on se, että se ei ole talviaikana liukas eikä se kovetu pakkasella. Kenkä on myös lämpöisempi ja kuitenkin se on määrätyissä olosuhteissa vähän joustavampi, pu pohjat ovat melko kovia ja jäykkiä.
TR kumipohja kestää paremmin kuin pu pohja, joka kovettuu ja murenee sekä menee poikki vuosien mittaan. Tämä ilmiö on pu pohjalla vaikka kenkiä ei pidettäisikään: se vain vanhenee. TR kumipohjassa ei ole tätä ilmiötä vaan ne kuluvat tietenkin kovassa käytössä kulutuspinta ohenee ( vert. auton renkaat).


Tämä kengän malli on 201. M91 maiharista tämä kenkä eroaa mm. siten, että M91 kengässä on kovettuva ja liukas pu/ polyuretaanipohja. Tässä kengässä TR-kumipohja (ks. ensimmäinen kappale).


Kokopohdintaa helpottamaan: Jos lenkkikenkäsi on kokoa 42 ja käytät sitä ilman villasukkaa, niin ota näistä kokoa suurmepi kenkä, että halutessasi saat villasukan mahtumaan kenkään (talvi). Huom: aivan ohut sukka, jonka päälle laitat villasukan. Suurempi kitkapinta ja vähemmän jalan vaurioita (rakot).


Kengän hoitohjetta:


Tämän maiharin pinnan voi myös putsata savesta ym. luonnosta tulevasta liasta, kostealla sienellä pyyhkien. Saapasrasvat käy hyvinkin hoitoaineena, mutta liian vahvaa rasvaa ei saa vetää kengän pintaan, koska nahan hengittävyys loppuu. Kengistä tulee "kovat koppurat". Takavuosina oli muotia vetää juoksevaa minkinrasvaa vahvasti kenkien päälle. Tästä syntyi tuo edellä mainittu ilmiö. Eli ohut sipaisu kengänhoitoainetta pintaan (saapasrasva tai tavallinen kenkäplankki).
Jotkut ovat käyttäneet kengässä silikonispreitä, samaa mitä vedetään auton koetauluunkin. Ohut kerros pintaan sitten kuivalla rätillä levitys, sekin on osoittautunut hyväksi tavaksi. Kenkien kuivatuksessa on hyvä muistaa vanha suomalainen sananlasku "MISSÄ VOI SULAA, SIELLÄ NAHKA PALAA" eli kuivatus miedolla lämmöllä.


TUOTTEEN VIRHEMARGINAALI: Viimeisen vuoden aikana toimittajan tuottamasta suuresta kenkäjoukosta on vähäisessä osassa ollut "maanantai kappaleita". Vuoden aikana kahdesta tai kolmesta kenkäparista on irronut pohja. Tämä on tekovirhe ja korjattavissa. Vuoden aikana noin kuudesta kenkäparista on rikkoutunut toinen vetoketju. Vetoketjun toimittaja korjaa kerran tai korvaa max 30€ summan kuittia vastaan.
Jos olet herkkähermoinen etkä pidä odottelusta, niin tälle odottamisasialle emme voi mitään. Kengän korjauttaminen vie sen ajan minkä vie :) Jos tämä kuulostaa huonolle, niin suosittelen lämpimästi ostamaan kengät jostakin kivijalkamyymälästä tai toisesta verkkokaupasta.


Lue lisää blogista... 
Katso video vuoden ikäisestä maihinnousukengästä... 
Vetoketjullisen maiharin koko, pohjallisten mitat: Katso tästä.

Saatavuus: Tilattavissa


Varastosaldoista

Toimitetaan huomenna mikäli tilaat 2 h ja 20 min kuluessa!

Kuvaus

Yksityiskohdat

  • Suomalaisvalmisteinen yhdessä YK-joukkojen kanssa kehitetty maihinnousukenkä.
  • Koon 44 varren pituu noin 26-27 cm pohjasta mitattuna (talvimaiharin noin 21 cm)
  • Sivussa vetoketjusulku.
  • Kengän pinnassa ei ole polyuretaania.
  • Paino keskimäärin: 1.320 - 1.6kg.
  • Pitävä TR-kumipohja. Lämmin myös talvella.
Lisätiedot

Lisätiedot

Tuotekoodi BU-M21-LE-01
Materiaali Pinta: 100% nahkaa, Pohja: 100% öljynkestävää kumia
Kokotaulukko Ei
Paino (g) Ei
Arvostelut

Asiakkaiden arvostelut 1 item(s)

Hyvä ostos. Suosittelen.
Mukavimmat maiharit mitä olen omistanut. Kevyet, paino 630g/kenkä!! Kesäkäyttöön otin sen koon mitä aina käytän eli 42, mutta villasukka ei sovi mukavasti. Talveksi harkitsen vuorimallia koossa 43. Tuunasin heti uutena Jalaksen FX2 pohjallisilla. Lestimalli ei käy jos on kauheen lättäjalka. Normijalalle erittäin hyvä. Ei mitään pahaa sanottavaa ainakaan vielä. Katsotaan miten kestää.
Laatu
Hinta
Kokonaisuus
Arvostellut Jari / (Lähetetty 16.6.2018)