HAYATE 8 oz. -TOKAIDO

185,00 €
Sisältää alv:n

50% puuvilla ja 50% polyesteri

8 oz.

Housuissa perinteinen nauhakiristys.

Sisältää takin ja housut.

Koko
Määrä
Varastossa. Postitus 1-3 arkipäivää.

HAYATE (NST) karatepuku on valmistettu TOKAIDO:n kehittämällä kutomismenetelmällä, jonka ansiosta se on erittäin kevyt. Kehitetty yhdessä monien eri tyylisuuntien ja organisaatioiden kilpailijoiden kanssa, tavoitteena puku jossa yhdistyvät paras mahdollinen mukavuus ja ulkonäkö kilpailukäyttöön.

Erittäin kevyt, erittäin kestävä, mukava päällä, hyvä liikkuvuus, puku on ilmava ja kuivuu nopeasti. Ollessaan kuitenkin paksumpi kuin muut kumitepuvut toimii hyvin myös yleispukuna.

Puku kutistuu vain 2% pituudesta ja 2.2% leveydestä pesuohjeiden mukaisella pesulla.

Puku valmistetaan Japanissa

ATH 150

Erikoisviite

TOKAIDO on kehittänyt karatepuvun ja pukujen suunnittelun kantava ajatus on vielä tänäkin päivänä, että puku ei saa rajoittaa karatekan liikeratoja. TOKAIDOn jälkeen tulleet pukuvalmistajat ovat ehkä vaalineet muita arvoja ja tällaisen kokemusten pohjalta TOKAIDOn puvut voidaan perustellusti yleistää väljiksi. SlimFit mitoitetut puvut sopivat hyvin myös ns. normaalivartaloisille. Katapuvuissa on lähtökohtaisesti lyhyet hihat ja lahkeet. Normaalia selvästi raskas rakenteisimmille vartaloille katapuvut soveltuvat hyvin; voi valita pituuttaan isomman koon, ilman että hihoja ja lahkeita tarvitsee lyhentää. TOKAIDOn karatepuvuissa on lähtökohtaisesti nykyaikainen pitkähelmainen leikkaus. Lyhyempi helmainen takki löytyy The Ultimatesta ja Bujin Shirosta. Katapukujen takin helma voi ensimmäistä kertaa sovittaessa tuntua monelle liian pitkältä. Ns. normaalivartaloiset voivat myös valita perinteisistä puvuista kokoaan selvästi pienemmän koon jolloin sekä hihat ja lahkeet ovat lyhyet kuten katapuvuissa, mutta myös takin helma on lyhyt.

Luonnon materiaalina puuvillalla on taipumus kutistua pesussa. TOKAIDON 100% puuvillapuku -malleissa on pääsääntöisesti käytetty esikutistusmenetelmää jolla kutistuminen on saatu vähäisemmäksi. Kutistuminen pesussa on vähäisempää myös mitä pienempi osuus kankaasta on puuvillaa. Täysin keinokuituiset (kumite) puvut eivät kutistu ollenkaan.

Takki ei ole niin pitkä kun sovitettaessa peilin edessä ensinäkemältä vaikuttaa. Paketista otettu puku on myös sileä ja laskeutuu suorana alas, pukemalla vyön takki lyhenee jo henkilöstä riippuen muutaman sentin. Koska puku ei saisi rajoittaa karatekan liikeratoja niin vyön solmimisen jälkeen takkia tulee kohentaa; pidä kädellä vastakkaiselta kyljeltä vyötä paikallaan ja kurota toisella kädellä taivasta kohti, tee molemmin puolin. Seuraavaksi pidä käsillä vyötä takaa paikallaan ja kumarra syvään ja lopuksi pidä käsillä vyötä solmun päältä paikallaan ja ojenna selkää kaarelle taaksepäin. Nyt puku on puettu päälle siten että, se ei rajoita liikeratojasi ja takin helma on "lyhentynyt" toimenpiteellä koostasi riippuen noin 10cm. Laadukaskin puuvillaa sisältävä puku kutistuu pesussa pari prosenttia eli takin koosta riippuen pituudeltaan noin 2cm. Jos pukua ei pesun jälkeen ole tapana silittää, niin pesun jälkeen ryppyisenä puku on helposti toiset 2cm lyhyempi. Käytössä takin helma onkin noin 15cm lyhyempi mitä oli ensivaikutelmasi sovittaessasi paketista otettua pukua.