Alku

Oli kaunis kevättalven aamu vuonna 2014, kun syntyi ajatus Hatkasta. Helikon-Tex® vaatteiden ja varusteiden myyntiä oli jo tovi harjoiteltu toisen yrityksen osana ja kamppeet sekä niiden laatu olivat tulleet tutuiksi. Silloinen järjestely oli kuitenkin liian jäykkä, eikä omannut juurikaan kehitysmahdollisuuksia. Omana yrityksenä toimiminen olisi ketterämpää ja asiakkaiden tarpeisiin pystyttäisiin vastaamaan paremmin. Niinpä oli aika sytyttää sillat palamaan selän takana ja loikata kohti tuntematonta.

Maahantuonti

Helikon-Tex® on vuonna 1983 perustettu yhtiö, joka alkuun oli keskittynyt vain sotilastarvikkeiden ylijäämän myyntiin. Yhdeksänkymmentä luvun puolivälin muuttuvat trendit asettivat yritykselle uudet tavoitteet ja vuonna 1999 yhtiö aloitti oman tuotannon sotilas- ja puolisotilaallisille vaatteille. Päätös oli oikea ja Helikon-Tex® tarjoaakin tänä päivänä laajan valikoiman uniformuja, taktisia vaatteita, reppuja, kenkiä sekä tarvikkeita, jotka saavat arvostusta sotilaiden, poliisivoimien, vartijoiden, järjestyksenvalvojien, survivalistien ja retkeilijöiden keskuudessa kaikkialla maailmassa. Olipa tarpeesi sitten ammattilaisena tai vapaa-ajan harrastuksessa kuten esimerkiksi metsästys, kalastus, retkeily tai vaikkapa vaellus, niin voit olla varma, että edustamamme tuotteet tyydyttävät tarpeesi.

Sittemmin valikoimaan ovat tulleet myös Direct Action® varusteet todellisille ammattilaisille, jotka vaativat varusteiltaan vain parasta.

Vuonna 2016 huomioimme asiakkailta tulleet pyynnöt ja kyselyt. Otimme myyntiin UF Pro tuotteet. UF Pro on Slovenialainen yritys ja arvostettu korkealle ammattipiireissä. Kun käytössäsi on hyvä tuote, niin ymmärrät myös eron hinnassa. Jouduitko ottamaan kokoa suuremmat housut esimerkiksi ammattityössäsi, että pääsit kyykkyyn? Unohda se. Ota tuote, joka toimii heti sellaisenaan.

Hatkasta

Alusta asti Hatka on toiminut täysin kotimaisena perheyrityksenä, eikä kivijalkamyymälää ole ollut. Yrityksen vetovastuu on muutamaan otteeseen matkanvarrella vaihtunut, kuten varastonkin osoite. Varasto on ollut aina sijoitettuna asuintalon yhteyteen. Kustannustehokkaasta varastotilasta johtuen olemme pystyneet tarjoamaan tuotteita todella kilpailukykyiseen hintaan, mutta varastotilan rajallisuudesta johtuen moni tuotteistamme on pidetty tilaustuotteena.

Yrityksen nimi Hatka: Hatka nimi on kirjasta Taru sormusten herrasta. Kyse on Keskimaan aseisiin kuuluneesta Glamdring miekasta, jonka örkit tunsivat nimellä "Hatka". Miekka johtaa valoa aina, kun lähistöllä on örkkejä. Nimi Hatka sopii myös ajatukseen "Kun otat Hatkat, niin varustaudu hyvin matkalle."