Oli kaunis kevättalven aamu vuonna 2014, kun syntyi ajatus Hatkasta. Helikon-Tex® vaatteiden ja varusteiden myyntiä oli jo tovi harjoiteltu toisen yrityksen osana ja kamppeet sekä niiden laatu olivat tulleet tutuiksi. Silloinen järjestely oli kuitenkin liian jäykkä, eikä omannut juurikaan kehitysmahdollisuuksia. Omana yrityksenä toimiminen olisi ketterämpää ja asiakkaiden tarpeisiin pystyttäisiin vastaamaan paremmin, niinpä oli aika ottaa hatkat ja loikata kohti tuntematonta.

Helikon-Tex® on vuonna 1983 perustettu yhtiö, joka alkuun oli keskittynyt vain sotilastarvikkeiden ylijäämän myyntiin. Yhdeksänkymmentä luvun puolivälin muuttuvat trendit asettivat yritykselle uudet tavoitteet ja vuonna 1999 yhtiö aloitti oman tuotannon sotilas- ja puolisotilaallisille vaatteille. Päätös oli oikea ja Helikon-Tex® tarjoaakin tänä päivänä laajan valikoiman uniformuja, taktisia vaatteita, reppuja sekä tarvikkeita, jotka saavat arvostusta sotilaiden, reserviläisten, poliisivoimien, survivalistien ja retkeilijöiden keskuudessa kaikkialla maailmassa. Olipa tarpeesi sitten ammattilaisena tai vapaa-ajan harrastuksessa niin voit olla varma, että edustamamme tuotteet tyydyttävät tarpeesi.

Sittemmin Helikon-Tex:n sisar Brändi vaativaan käyttöön, Direct Action® on tullut valikoimaan. Direct Actionin tuotteiden kehitys pohjautuu suunnittelijoiden omiin kokemuksiin erikoisjoukoissa.

Vuonna 2016 huomioimme asiakkailta tulleet pyynnöt ja kyselyt, ensimmäisenä Suomessa aloimme edustamaan ammattilaisille suunnattuja UF Pro:n vaatteita. UF Pro on Slovenialainen yritys ja arvostettu todella korkealle ammattipiireissä. Monesti hyvää joutuu myös odottamaan, UF Pro:n tuotteita ei ole aina saatavilla kaikkia kokoja kaikissa väreissä. Näemme kuitenkin useinmiten suoraan, milloin kyseinen tuote tulee taas tuotantoon ja tarvittaessa autamme korvaavan tuotteen valinnassa.

Keväällä 2022 tuli vastaan mahdollisuus alkaa karatepuvun kehittäjän TOKAIDOn viralliseksi Suomen edustajaksi ja Hatkan valikoima laajenikin kamppailu-urheiluun. TOKAIDO on ensimmäinen karatepukujen valmistaja vuodelta 1956 ja toimii karatevarusteiden suunnannäyttäjänä edelleen.

Alusta asti Hatka on toiminut täysin kotimaisena perheyrityksenä, eikä kivijalkamyymälää ole ollut. Yrityksen vetovastuu on muutamaan otteeseen matkan varrella vaihtunut, kuten varaston osoitekin. Varasto on ollut aina sijoitettuna asuintalon yhteyteen. Kustannustehokas vaikkakin rajallinen varastotila on edesauttanut että, olemme pystyneet tarjoamaan tuotteita todella kilpailukykyiseen hintaan. Hyvät yhteydet valmistajiin, ajantasaiset tilausjärjestelmät sekä nopeat toimitukset ovat mahdollistaneet että, moni tuotteistamme on pidetty tilaustuotteena. Hatka Oy tuo maahan laadukkaita tuotteita joita meiltä hankkivat laajalti myös maamme turvallisuusviranomaiset.

Yrityksen nimi Hatka: Hatka nimi on kirjasta Taru sormusten herrasta. Kyse on Keskimaan aseisiin kuuluneesta Glamdring miekasta, jonka örkit tunsivat nimellä "Hatka". Miekka johtaa valoa aina, kun lähistöllä on örkkejä. Nimi Hatka sopii myös ajatukseen "Kun otat Hatkat, niin varustaudu hyvin matkalle."