Säässä kuin säässä

Osaatko kerrospukeutumisen niksit?

Osaatko kerrospukeutumisen niksit? - Lue tästä helpot ohjeet

Oletko sinäkin niitä ihmisiä, jotka pakkaavat päällensä kaiken mitä kaapista löytyy ja palelevat silti? Ja vähän jos liikkuu, niin hikeä pukkaa eikä koskaan ole hyvä olla. Kaikkien muiden pukeutuminen on kevyen näköistä, heidän on miellyttävä olla eivätkä he näytä palelevan. Niksi on kerrospukeutumisessa ja siinä, että tekee sen oikein.

Mutta kun niitä kerroksia on monta erilaista. Mitä niistä pitäisi laittaa päälle milloinkin ja missä järjestyksessä? Näillä helpoilla ohjeilla sinun ei tarvitse tietää kuin kolme asiaa: mitä aiot ulkona tehdä, sataako sekä ulkolämpötila. Kuulostaa helpolta ja todellakin on sitä.

Näillä helpoilla ohjeilla onnistut varmasti, kunhan tiedät kolme asiaa:

  1. Mitä aiot ulkona tehdä? - Aktiviteetit jaetaan karkeasti kahteen ryhmään aktiiviseen ja staattiseen toimintaan. Aktiiviseen kuuluu kaikki liikunta, jossa tulee hiki aina hiihto- ja juoksulenkistä reippaaseen kävelyyn. Jos taas olet menossa hirvipassiin tai lapsia kaitsemaan, niin valitset staattisen toiminnan taulukon.
  2. Onko ulkona vesikeli?
  3. Ulkolämpötila

Nämä kolme asiaa kun on selvitetty, katsotaan oikeasta taulukosta päällepuettavat vaatekerrat ja ulkoilu on miellyttävää, helppoa eikä tule kylmä. Käytä lisäksi omaa harkintaa liikunnan määrästä riippuen. +10 ja alusasu voi olla kuuma yhdistelmä. Hyviä puolia on se, että alusasu on lämmin ja johtaa kosteutta pois iholta, tuntuu kuivalta ja jopa kuivuukin nopeasti päällä, kun pääsee esim. tauolle ja sateelta suojaan. Toki märkä kuorivaatekerros olisi hyvä tässä kohtaa vaihtaa, jos olet kastunut läpi asti (muutoin ei kuivu se alusasukaan).

Aktiivinen toiminta (liikettä)

LämpötilaKuvausTarvittavat vaatekerrat
0C...+10C Viileä ja märkä Level 1 alusasu (oma harkinta, voi tulla kuuma +10C)   Housut: OTP, Hybrid Outback DuracanvasM65 Kuorikerros takki, esim: Gunfighter, Trooper, Anorakit,
Heavy Fleecet - lyhythihaisen kanssa tai ohuemmat fleecet
 -18C...0C Kylmä Level 1 alusasu Level 2 väliasu  Housut: OTPHybrid Outback DuracanvasBlizzard housu yms. väljä housu, joka blokkaa viimaa. Heavy Fleecet (tyköistuva, jotta mahtuu kuoritakin alle) kuoritakin kanssa. Kuoritakiksi esim: anorakki. Kuoritakin alle Wolfhound kevyttoppatakki tai Heavy Fleecen alle kevyttoppatakki.
 -32C...-18C Todella kylmä Level 1 alusasu Level 2 väliasu Housut: OTPHybrid Outback DuracanvasBlizzard housu yms. väljä housu, joka blokkaa viimaa. Level 7 talvitakki, ammattailaiselle Husky talvitakki. 


Staattinen toiminta (seisoskelua)

LämpötilaKuvausTarvittavat vaatekerrat
+7C... Märkä Level 1 alusasu Level 2 välipaita   Softshell takit ja housut  
0C...+7C Viileä ja märkä Level 1 alusasu   Fleecetakki Softshell takit ja housut  
 -18C...0C Kylmä   Level 2 väliasu   Softshell housutDuracanvas Level 7 toppatakki
 -45C...-18C Todella kylmä Level 1 alusasu Level 2 väliasu Fleecetakki Näin kylmässä seisoskeluun toppahousut, joita emme myy... Mutta jos liikutkin, niin Softshell housutDuracanvas Level 7 toppapuku
						

Samassa kategoriassa

Muut yhteensopivat tagit

Comments

Leave your comment

Sunnuntai Maanantai Tiistai Keskiviikko Torstai Perjantai Lauantai Tammikuu Helmikuu Maaliskuu Huhtikuu Toukokuu Kesäkuu Heinäkuu Elokuu Syyskuu Lokakuu Marraskuu Joulukuu