Hatkan tarinaa, kasvukipuja

Lyhyesti meistä.

Vuonna 2014 Hatka oli Tonin pahvilaatikkofirma omakotitalomme alakerrassa. Kati mietti mitä nämä laatikot oikein ovat ja potki mennessään niitä aina tieltä pois, että pääsi eteenpäin. Mies myös hävisi välillä alakertaan pitkiksi ajoiksi opettelemaan verkkokaupan tekoa ja sekös Katia kismitti. Typerä laitos, Kati ei voinut sietää verkkokauppoja yleensäkään.

Kuinkas sitten sattuikaan vuonna 2015: Kati päätti, että nyt riittää ja hankki hyllyjä. Alakertaa remontointiin 2015-2016 asuintilan ja pölyttömän varaston yhdistelmäksi. Samaisena vuonna (2015) kävi niin, että Kati päätti alkaa yrittäjäksi ja ottaa homman hoitoon. Siihen astisen elämänsä aikana Kati oli useampaankin kertaan vannonut ettei koskaan ala yrittäjäksi. Mitä tästä opimme? Älä koskaan sano "ei koskaan". 

... Tonin työsarka on vuodesta 2015 asti ollut pitkä ja välillä kiittämätön. On nääs puolia yrittämisessä, joista Kati ei vain voi tykätä. Niihin on vain joutunut oppimaan ja kun näistä asioista on tullut arkirutiinia, niin myös niiden inhopainoarvo on tippunut. Ne ovat vain sarkaa, jota on pakko kyntää. Onkin pitkälti Tonin ansiota, että Katista on lopulta kuoriutunut yrittäjä. Noh, ainakin omanlaisensa yrittäjä. Muutos työntekijästä yrittäjäksi ei ollut aivan kivuton, mutta muutos kuitenkin.

Kun yrittäjyys on välillä rankkaa, niin Kati ottaa hatkat. Kati ei vain pidä luonnosta, Kati rakastaa luontoa. On fakta, että jos ihminen väsyy henkisesti, niin se tila ei nukkumalla parane. Pitää löytää arvot, joiden kautta akut saa ladattua. Arvotyhjä elämä tekee myös ihmisestä tyhjän. Saattaa syntyä tyhjiö, jota yritetään täyttää väärillä asioilla. Kun oma juttu on selvillä, niin tyhjiö on helppo täyttää. Nykyään (kirjoitan tätä uusiksi vuonna 2020) Hatkalla onkin iso painoarvo sitä kautta, että yritys mahdollistaa Katin opiskelun ja työn vesiensuojelun hyväksi, sillä vesi on kaiken A ja O. Ilman ruokaa ihminen elää noin 40 päivää, mutta ilman vettä 4 päivää... Suomessakaan puhdas vesi ja vesistöt eivät ole itsestäänselvyys. Se mitä on tehty viimeiset 100 vuotta, sen purkamiseen menee ainakin toiset 100 vuotta (enemmänkin). Nopeita ratkaisuja ei ole. Noh, ei mennä nyt tähän asiaan :)

Hatka on siis pieni perheyritys, jota tehdään arvot (etenkin perhearvot) ja asiakaspalvelu edellä. Moni tuote on tilaustuote pienen varastotilan vuoksi, mutta tilaamme joka viikko tavaraa, jotta kaikki saavat tarvitsemansa. Samalla kaupan hoitaminen ja riskit siirtyvät meille. Asiakas laittaa vain tilauksen sisään, vahtii postejaan, jos olemme yhteydessä, ja odottaa tuotettaan.

Jos olet tulossa käymään, niin soita etukäteen, että olemme paikalla. Firmahan sijaitsee kotonamme. Tarvittaessa voit tulla alkuillastakin arkisin. Viikonloppuisin olemme kiinni ja vietämme perhe-elämää. Oikeastaan mikään ei mene perheen ohi, ei edes yritys. Tämä on myös syy siihen miksi Hatka on kotonamme. Kati hoitaa sekä yrityksen, että lapset. Kun lapset ovat kipeänä, niin firma on helpointa hoitaa kotoa käsin.

Elämään onkin tullut sellainen hassu käänne, että Kati pitää nykyään verkkokaupoista. Jopa rakensi 90% itse tämän uusimman kaupan miehensä avulla. Toki moni moduuli ostettiin valmiina, asennettiin ja otettiin käyttöön. Mm. PHP-ongelmissa (pari kielitiedosto hommaa) mies onkin ollut iso apu, sillä nissä saattaa mennä vain hermo.
Se, että Hatka on tässä pisteessä, vei pari vuotta aikaa. Nuo pari vuotta söivät henkisiä voimia, mutta kun asiat kärjistyivät päätöksentekotasolla tarpeeksi, niin syntyi hyviä päätöksiä. Kirjanpitotoimistomme ja -ohjelmamme vaihtuessa mahdollistui myös verkkokaupan uusiminen. Nykyinen kauppamme pyöriikin PrestShop pohjalla. Kati on ollut avoimen lähdekoodin ihminen vuodesta 2005, joten tämä kauppa miellyttää suuresti. 

Kiva jos jaksoit lukea tänne asti ja tervetuloa kauppaamme ottamaan Hatkat!

PS: Edit- 28.9.2020 Löysimme uuden kodin, jossa on enemmän tilaa kaikille ja Hatkan varastoakin voidaan kehittä seuraavan 6-12 kk aikana.

Metsässä

Samassa kategoriassa

Muut yhteensopivat tagit

Comments

Leave your comment

Sunnuntai Maanantai Tiistai Keskiviikko Torstai Perjantai Lauantai Tammikuu Helmikuu Maaliskuu Huhtikuu Toukokuu Kesäkuu Heinäkuu Elokuu Syyskuu Lokakuu Marraskuu Joulukuu